Poradna Posilovací lavice


Autor: | Vloženo: 23.11.2011 000 19:41 | Témata: Poradna Posilovací lavice

Posilovací stroj na břicho, hýždě, nohy i záda

Mám kolem 60kg, menší bolesti zad, chtěla bych stroj, kterým bych posilovala hlavně břicho, boky a záda. Důležité pro mě ale je, abych na stroji stále neseděla, ale spíše se hýbala. Ráda bych něco rotačního na břicho, kde se nesedí.
Děkuji za radu.

  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    24. listopadu 2011

    Dobrý den, žádný "zázračný" universální stroj který by obsál najednou všechny uvedené svalové skupiny neexistuje (tedy možná jen v propagačních materiálech výrobců). Co se týče zpevnění nohou a hýždí s rotacemi, na to je dobrý eliptický trenažér (výběr viz zde - http://www.elipticky-trenazer.cz/, případně jako levné řešení se nabízí obyčejné "O" gumičky, nohy a háždě obsáhnou.
    Bolesti zad bývají většinou způsobené ochablým svalovým korzetem. Se zpevněním bederní oblasti zad a břišních svalů pak bolesti většinou odezní. Doporučil bych tedy lavici KETTLER VARIO (http://www.kettler-fitness.cz...), která je na uvedené svalové partie přímo určená. Na trhu je samozřejmě i řada podobných lavic jiných výrobků, v nabídce máme 4 modely, ale tato je ergonomicky nejlepší.
    Pokud by jste cvičení chtěla doplnit rotacemi doporučil bych spíše než rotanu na pomalé otáčení trupu do stran s nějakou tyčí na ramenou (lze použít i násadu od koštěte :-)). Důležité je správné provedení cviku,

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Hanka

      24. listopadu 2011 - Hanka

      Dobrý den, problémy se zády mám od té doby, co jsem nadměrně cvičila a následně u doktora zjistila, že mám vyhřezlou ploténku. Proto mám bolesti a nevydržím dlouho stát nebo chodit. Ale nejvíce mě trápí břicho, boky by se také mohly zmenšit a stehna jsou také díky sportu silnější, tudíž už je svalnatější nechci. A nebaví mě cvičit sedy lehy na břicho. Proto jsem žádala o radu.
      Děkuji.


    • Hanka

      24. listopadu 2011 - Hanka

      A mám doma trenažér (orbitrek). Jen jsem chtěla něco více na břicho a boky.


    • Hanka

      24. listopadu 2011 - Hanka

      Já se spíše rozhoduji mezi těmito nástroji:

      http://www.insportline.cz...

      http://aukro.cz...

      http://www.topshop.cz...

      Můžete mi poradit, který by mohl být pro mě vhodný?
      Děkuji.


  • Fitham s.r.o.

    Fitham s.r.o.

    28. listopadu 2011

    Dobrý den, problémy ze cvičení bývají většinou způsobené špatnou technikou provádění cviku, ale to už je pozdě řešit. S Vámi uvedenými komplikacemi bych hlavně nedoporučil výrazné rotační pohyby, navíc problémové partie, které uvádíte a zmenšení jejich objemu je stejně spíše o poměru příjem/výdej kalorií, než jejich přímém procvičování (tím je opouze zpevníte). To je jen mylná představa lidí, že když budou cvičit břicho, shodí břicho apod., tuky se odbourávají postupně z celého těla ať cvičíte co chcete. Shodíte je tedy úpravou jídelníčku, případně jakoukoli fyzickou aktivitou, Vámi zmiňovaný orbitrek je k tomu ideální (pokud se nejedná o jeho televizní variantu, která je ergonomicky zcela nevhodná).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Hanka

      29. listopadu 2011 - Hanka

      Dobrý den, špatným cvičením jsem si záda rozhodně nepoškodila. Dělala jsem obtížnější sport. A také nepotřebuji vysvětlovat jak zhubnout, to vím také. Já chci pouze zpevnit svalstvo na břichu a zádech, popřípadě snížit obvod stehen. Ruce posilovat rozhodně nepotřebuji. Můžete mi tedy doporučit, který z mnou uvedených strojů je pro mě nejvhodnější? I když mi přijde, že tyto stroje jsou velice podobné.

      http://www.topshop.cz...

      http://www.sporthabacek.cz...

      Děkuji.


    • Fitham s.r.o.

      30. listopadu 2011 - Fitham s.r.o.

      Dobrý den, se zpevněním přímého břišního svalu a bederní oblasti zad nemají uvedené stroje nic společného, snížení obvodu stehen je pak jen věc hubnutí, s tím jaký tip cvičení použijete tedy nesouvisí. Pokud chcete jeden z uvedených strojů, je jedno který zvolíte, principielně jsou stejné, kvalitativně srovnatelné.


    • Hanka

      30. listopadu 2011 - Hanka

      Děkuji.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.